Land van herkomst: Spanje

Silestone bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts, waardoor het een buitengewoon hard en bestendig materiaal is. Het is het eerste en enige werkblad uit kwarts met bacteriostatische bescherming en biedt dus hygiënische eigenschappen die uniek zijn op de markt.

Silestone:
www.silestone.com

 

Afwerkingen:

 

Gepolijst: glanzende afwerking
Suede: matte afwerking met een zeer lichte structuur
Volcano: matte en licht hobbelige afwerking

 

Krasvastheid:

Kwarts is een van de hardste mineralen ter wereld. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het Silestone® werkblad. Toch raadt Cosentino het gebruik van een snijplank en onderzetter aan, om het werkblad als nieuw te houden.

 

Vlekbestendig:

Het oppervlak van Silestone is niet poreus en is daardoor uitermate bestand tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers zoals koffie, wijn, citroensap, olijfolie, azijn, make-up en vele andere producten.

 

Zuurbestendig:

Kwarts is een van de hardste mineralen ter wereld. Dit maakt onze producten zeer duurzaam, met een hoge weerstand tegen zuren.

 

Schokbestendig:

Silestone kwartsoppervlakken hebben een hoge schokbestendigheid. In de meeste gevallen is deze aanzienlijk hoger dan andere producten die gebruikt worden voor gelijkwaardige toepassingen (graniet, solid surfaces, enz.). Dit zorgt ervoor dat u met een gerust hart zware voorwerpen (pannen, dienbladen, enz.) in uw keuken kunt hanteren.

Deze bestendigheid wordt bereikt dankzij de samenstelling van kwarts (hardheid) en polyesterhars (elasticiteit) en het bij de vervaardiging gebruikte vibrocompressiesysteem. Silestone is schokbestendig, maar wij adviseren u om zorgvuldig met het werkblad om te gaan en uit te kijken met zware voorwerpen bij de randen.

 

Anti bacteriostatische bescherming:

Silestone is het enige merk dat een uniek bacteriostatisch beschermingssysteem in zijn samenstelling heeft met de meest geavanceerde technologie op basis van zilverionen om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Dankzij deze bescherming zijn Silestone kwartsoppervlakken voor keukens en badkamers extra hygiënisch.

Silestone is wereldwijd de grootste producent van kwartsoppervlakken met een geavanceerde bacteriostatische technologie en het enige merk dat een schriftelijke garantie biedt. Als marktleider blijven wij vernieuwen en onderstrepen wij het vertrouwen in ons merk door een unieke garantie van 25-jaar op Silestone kwartsoppervlakken te geven.

Neem contact met ons op!