Land van herkomst: Spanje

Dekton is een zeer hard en licht gewicht materiaal dat vele toepassingen biedt bij keukenwerkbladen of in sanitaire ruimtes.

 

Voordelen Dekton:

www.dekton.nl

Hoge UV-bestendigheid:

Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV) licht en verschiet na verloop van tijd niet van kleur waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buiten.

 

Krasvastheid:

Dekton is het meest krasvaste oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigt, wordt het gebruik van snijplanken wel aangeraden om uw keukengerei te beschermen.

 

Vlekbestendig:

Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton echter geheel vlekvast. Zelfs de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Aangezien Dekton een extreem lage poreusheid heeft en geen hars bevat, is het bestand tegen chemische stoffen. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters brengen geen schade toe aan Dekton.

 

Technologie:

Voor de vervaardiging van Dekton wordt gebruik gemaakt van de exclusieve PST-technologie, een technologisch proces dat een versnelde versie is van de metamorfe veranderingen die natuursteen ondergaat door duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen.

Met elektronische microscopie is er geen enkele poreusheid van het materiaal waar te nemen. Dit is het gevolg van het exclusieve sinterings- en ultracompactieproces van Dekton. Dekton onderscheidt zich door de afwezigheid van poreusheid en microdefecten die spanningen of zwakke punten veroorzaken.

Particle Sintering Technology (PST) probeert om datgene wat de natuur duizenden jaren kost in een aantal uren te bewerkstelligen door middel van een exclusief technologisch proces.

Neem contact met ons op!